kimiz ki biz?

Bizler, aslında sizlerden biriyiz. Hepimiz kendi hayat hikayemizin kahramanlarıyız. Başrolde kalabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Hepimiz birer abanoz ağacıyız. Kökleri toprağa sımsıkı sarılmış, masmavi gökyüzüne dallarını uzatmış birer hayat ağacıyız. Bu hayat ağacı ormanında sizlerinde daima gökyüzüne uzanan şanslı ağaçlar olmanızı dileriz.

söz uçar, yazı kalır

Yeryüzündeki her ağacın bir hikayesi vardır. Bu blogda yer alan her abanozunda öyle.. Abanozlar kendi hayat hikayelerini yazarlar. Kök saldığımızı sandığımız bu güzel ormandan ayrılmadan önce, ruhumuzu verdiğimiz her bir abanoz ağacının anlatacak çok hikayesi olacak. Bizi takip etmeye devam edin.

Yarına bırakılan sevgiler.....

İnsan hayatı ne kadar uzun görünse de, bazen zaman ayarlarını kaybedebiliyorsun. Bir de bakmışsın ki seneler su gibi akmış ve sen yaşlanmışsın.  "Bu muydu hayal ettiklerim yada yaşadıklarım?" diye düşünüyorsun. İster istemez, geriye bir bakıp "Eh !" diyorsun, iyi kötü arası orta bir hayat fakat, güzel dostluklar,arkadaşlıklar ve seni seven bir ailenin varlığı. Bu hayatta sahip olabileceğim en güzel hazine benim için  "insan sevgisi". Öğrendiğim en önemli duygulardan biri insanları hatalarıyla ve doğrularıyla kabul edip hiç bir statü farkı gütmeden sevebilmek çok güzel, ayrıca  bu dünya da yalnız ve sevgisiz kalmak en zor durumlardan biri olmalı.   Yaşlı insanlara dikkat edin gözünüzün içine bakarak konuşurlar, sanki hep benimle kal der gibi. Bir gün, biz de aynı şeyleri yaşayacağız. Ünlü şair Behçet Necatigil, bir şiirinde ne güzel anlatmış "sevgiyi kaçırdığımız zamanları".  Benim bu şiirin üstüne bir şey söylememde yersiz olur,

sevgi dolu hayatlar yaşamanız dileğiyle

fiona :)

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi... yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telâşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vaktiniz olmadı ...

Behçet Necatigil                                                                                                             

3 yorum:

  1. Nilly dedi ki...
     

    Süpersin kuzicim:-)

  2. fiona dedi ki...
     

    sağol bir tanem:)

  3. BÜ dedi ki...
     

    Aferim :-)))

Yorum Gönder



 

Haberler